Sarežģītība: vidēja
Izmaksas: vidējas
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Biskvītam:
4 olas
4 deserta karotes cukura
3 deserta karotes miltu
1 deserta karote kartupeļu miltu
Krēmam:
100 ml piena
150 g sviesta
5 olas
200 g cukura
20 g želatīna (man bija 15 gr paciņa)
1 deserta karote miltu
vaniļas cukurs
Glazūrai:
3 deserta karotes kakao
3 deserta karotes piena
80 g cukura (pievieno atkarībā no tā, cik saldu vēlies)
50 g mīksta sviesta
Pagatavošana:
Biskvīts:
Ja nevēlas noņemties ar biskvīta gatavošanu, var izmantot jau veikalā nopērkamo biskvītu vai pamatni gatavot no cepumiem, piemēram, kā šajā receptē.
Olas kārtīgi saputo ar cukuru, iecilā izsijātus miltus un kartupeļu miltus. Lej formiņā, kurā ieklāts cepampapīrs. Es izmantoju apaļu cepamo formu (26cm diametrs). Liek cepties līdz 180C sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~15 minūtes, bet tas atkarīgs no cepeškrāsns, tāpēc vislabāk gatavību pārbauda ar kociņu. Gatavam biskvītam jābūt zeltaini brūnam.
Krēms:
Atdala olu dzeltenumu no baltuma, baltumus ieliek ledusskapī. Saputo olu dzeltenumus ar 100g cukura, pievieno miltus, pielej pienu un uz ļoti mazas uguns maisot karsē līdz masa sāk vārīties. Jāmaisa kārtīgi, lai krēms nepiedegtu. Kad sāk vārīties, noņem no uguns un atdzesē.
Atdzisušiem dzeltenumiem pievieno mīkstu sviestu, vaniļu (cik vēlas) un saputo viendabīgā masā.
Uzbriedina želatīnu, kamēr tas briest, olu baltumus saputo vidēji stingrās putās, pievieno 100g cukura un turpina putot, līdz masa kļūst stingra. Tad ūdens peldē izkausē želatīnu. Kad želatīns mazliet padzisis, to pievieno olu baltumiem, strauji izmaisa.
Olu baltumus pieliek dzeltenumu masai un ar karoti vienmērīgi izmaisa. Liek uz biskvīta kārtas un izlīdzina.
Glazūra:
Sastāvdaļas sajauc kopā, uz plīts silda, kamēr masa paliek viendabīga. Pārlej to pāri kūkai. Vēl pa virsu var uzbērt šokolādes skaidiņas vai rīvētu šokolādi.
Torti noliek vēsumā saželēt. Domāju, ka var ēst jau pēc kādām 3-4 stundām, bet es liku ledusskapī uz nakti.
![]() |
Vai vēlies gabaliņu? |