RECEPTE- Divkrāsainais kēkss

   Kēksi garšo gandrīz ikvienam, pie tam, to pagatavošana neprasa ne daudz laika, ne lielu gatavošanas pieredzi. Šoreiz padalīšos ar garšīga “zebras kēksa” recepti. 
P.S. Pirmo reizi izmantoju savu jauno silikona formu. (:



Sarežģītība: vidēja
Izmaksas: vidējas


Nepieciešamās sastāvdaļas:
*480 grami miltu (es liku aptuveni 420)
*150 grami sviesta
*300 grami cukura (var likt vairāk vai mazāk, atkarībā cik saldu vēlies)
*2 ēdamkarotes vaniļas cukura
*3 olas
*1/2 tējkarote sodas
*3-4 ēdamkarotes kakao
*250 grami kefīra


Pagatavošana:
  Bļodiņā izkausē sviestu, tam pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Pa vienai piekuļ olas. Sajauc sodu ar kefīru un pievieno pagatavotajai masai. Samaisa. Pieber miltus, ik pa laikam apmaisot. Mīklai ir jābūt pabiezai. Es gan visus miltus nepiebēru, jo tā jau bija diezgan bieza. 
  Apmēram trešdaļu mīklas ielej mazākā trauciņā, tai pievieno kakao un samaisa. Kēksa formā ielej aptuveni pusi gaišās mīklas, tad kakao mīklu un pa virsu gaišo. Veidni liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (180 grādos). Cep 50-60 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu- ja mīkla pie tā nelīp, tad kēkss ir gatavs!

*Fotogrāfijas ir manas personīgās.

2 komentāri

  1. Izskatās ļoti garšīgi! Svētdienas rītā tieši gribās tādu kēksiņu apēst!!mmm..

  2. Zanda, tad tik jātaisa būs augšā! Starp citu, šādas sastāvdaļas jau parasti ir mājās, tāpēc nebūs pa sniegu jābrien uz veikalu. (:

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s