Kēksi garšo gandrīz ikvienam, pie tam, to pagatavošana neprasa ne daudz laika, ne lielu gatavošanas pieredzi. Šoreiz padalīšos ar garšīga “zebras kēksa” recepti.
P.S. Pirmo reizi izmantoju savu jauno silikona formu. (:
Sarežģītība: vidēja
Izmaksas: vidējas
Nepieciešamās sastāvdaļas:
*480 grami miltu (es liku aptuveni 420)
*150 grami sviesta
*300 grami cukura (var likt vairāk vai mazāk, atkarībā cik saldu vēlies)
*2 ēdamkarotes vaniļas cukura
*3 olas
*1/2 tējkarote sodas
*3-4 ēdamkarotes kakao
*250 grami kefīra
Pagatavošana:
Bļodiņā izkausē sviestu, tam pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Pa vienai piekuļ olas. Sajauc sodu ar kefīru un pievieno pagatavotajai masai. Samaisa. Pieber miltus, ik pa laikam apmaisot. Mīklai ir jābūt pabiezai. Es gan visus miltus nepiebēru, jo tā jau bija diezgan bieza.
Apmēram trešdaļu mīklas ielej mazākā trauciņā, tai pievieno kakao un samaisa. Kēksa formā ielej aptuveni pusi gaišās mīklas, tad kakao mīklu un pa virsu gaišo. Veidni liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (180 grādos). Cep 50-60 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu- ja mīkla pie tā nelīp, tad kēkss ir gatavs!
*Fotogrāfijas ir manas personīgās.
Izskatās ļoti garšīgi! Svētdienas rītā tieši gribās tādu kēksiņu apēst!!mmm..
Zanda, tad tik jātaisa būs augšā! Starp citu, šādas sastāvdaļas jau parasti ir mājās, tāpēc nebūs pa sniegu jābrien uz veikalu. (: