Kanēļa cepumiņi



Mazi, viegli pagatavojami cepumiņi, kurus, sākot ēst, ir grūti apstāties. 


Sarežģītība: vidēja
Izmaksas: vidējas

Nepieciešamās sastāvdaļas:
*240 grami miltu
*180 grami auksta sviesta
*2 lielas olas (man bija nepieciešams vēl viens dzeltenums)
*240 grami pūdercukura
*1 un 3/4 tējkartotes kanēļa
*šķipsna sāls


Pagatavošana:
   Olu dzeltenumus atdala no baltumiem, baltumiem pievieno 1 ēdamkaroti pūdercukura un 3/4 tējk. kanēļa, sakuļ ar dakšu.
   Bļodā ar pirkstiem saberž miltus ar sviestu, līdz iegūst masu rīvmaizes konsistencē. Pievieno olu dzeltenumus, atlikušo pūdercukuru, 1 tējk. kanēļa un sāli. Visu samaisa ar karoti un tad samīca ar rokām viendabīgu mīklu. Man mīkla bija par sausu, tādēļ pieliku vēl vienu olu dzeltenumu.
   Uz galda izber miltus, mīklu izrullē apmēram puscentimetra biezumā. Ar glāzi vai kādu apaļu formiņu izspiež apļus (man bija glāzīte ar aptuveni 2cm diametru).
   Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādu temperatūrai. Uz plāts izklāj cepampapīru, liek virsū izspiestos aplīšus, ko apsmērē ar olu baltumiem. Liek uzkarsētā krāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz tie kļūst vidēji brūni. Izņem no krāsns un atdzesē.
   Receptē teikts, ka sanāk 60 cepumiņi, man noteikti sanāca vairāk, bet precīzu skaitu nezinu. Ja nemaldos, no šī daudzuma izcepu trīs pannas ar cepumiņiem.


Labu apetīti!


*Fotogrāfijas personīgās.
**Orģinālrecepte ŠEIT.

2 komentāri

  1. Tu mani sakārdināji! ;D

  2. mmm, noriju siekalas!!

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s