Biezpiena pīrādziņi ar cukuru


Šī pīrādziņi ir interesanti ar to, ka biezpiens ir nevis pildījumā, bet gan pašā mīklā, savukārt pīrādziņu pildījums ir cukurs. 

Sarežģītība: vidēja
Izmaksas: vidējas

Nepieciešamās sastāvdaļas:
*200 grami sviests
*200 grami biezpiens
*2 olas
*šķipsniņa sāls
*4 ēd. karotes skābais krējums
*pustējkarote soda
*3,5- 4 glāzes milti
*cukurs


Pagatavošana:
   Katliņā izkausē sviestu, pievieno biezpienu. Kārtīgi samaisa vai sajauc ar mikseri. Pievieno olas, krējumu, sāli un sodu. Masu samaisa. Pievieno izsijātus miltus. No sākuma pievieno 3 glāzes ar miltiem un sāk mīcīt mīlu. Mīklai jābūt tādai, ka tā nelīp ne pie rokām, ne bļodas. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus. Kad mīkla ir pareizajā konsistencē, no tās saveļ bumbu. Mīklu izrullē 2-3 mm biezumā. Ar glāzi izspiež aplīšus. Aplīša vidū ieber cukuru, to pārloka uz pusēm un kārtīgi aizspiež malas, lai iegūtu tādu formu kā pīrādziņiem. Pīrādziņus kārto uz plāts, kurā izklāts cepampapīrs. Ja vēlas, pīrādziņus apziež ar sakultu olu. Cep 175 grādos aptuveni 15min, līdz tie ir gaiši brūni.


*Orģinālrecepte ŠEIT.
**Foto personīgais.

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s