Šokolādes krēms


Manuprāt, šis ir visvienkāršākais šokolādes deserts, kāds vien varētu būt. Ļoti garšīgs, gaisīgs un salds. Vienīgais mīnuss- tas varētu negaršot cilvēkiem, kas neēd termiski neapsrādātas olas.

Sarežģītība- zema
Izmaksas- vidējas



Nepieciešamās sastāvdaļas:

*2 tāfelītes tumšās šokolādes
*200g saldā krējuma
*3 olas
*2ēd. karotes cukurs (var arī nelikt)

Pagatavošana:
   Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē ūdens peldē. Kamēr kūst šokolāde, olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Kad šokolāde izkausēta, tai pievieno olu dzeltenumus un kārtīgi samaisa. Šokolādi var pārvietot lielākā traukā, lai vieglāk samaisīt. Saldo krējumu saputo ar 2 ēd. karotēm cukura, bet ja desertu nevēlas ļoti saldu, cukuru var arī nelikt. Putukrējumu iemaisa šokolādes masā. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās un iecilā šokolādes masā. Saldais ir gatavs! Tagad to iepilda trauciņos (man sanāca 4 trauciņi kā attēlā) un liek ledusskapī vismaz uz divām stundām. 

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s