RECEPTE- Cukura/ kanēļa cepumiņi

Gardi, cukuroti cepumiņi, kuru pagatavošana prasa nelielu pacietību un pirkstu veiklību. Visātrāk tos būs pagatavot diviem, bet arī viens cilvēks var veikli tikt galā ar šo darbiņu.



Pagatavošana: vidēji sarežģīta
Izmaksas: vidējas


Nepieciešamās sastāvdaļas:
(no šī daudzuma sanāks apmēram 0,5kg cepumu)
*1,5 glāzes miltu
*1 ola
*100g sviesta
*20g rauga
*2 ēd. karotes piena (vai ūdens)
*15g cukura
*apviļāšanai pēc izvēles- kanēlis/brūnais vai baltais cukurs/gatavs kanēļa-cukura maisījums
Es apviļāšanai izmantoju gan gatavu kanēļa-cukura maisījumu, gan arī brūno cukuru.

Pagatavošana:
1. Raugu samaisa ar cukuru un siltu pienu (vai ūdeni) un noliek uzrūgt siltā vietā- apmēram 10 minūtes.
2. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pievieno olu.
3. Sviestam pievieno miltus un iedarbināto raugu. Samīca mīklu. Mīklai jābūt tik mīkstai, lai viegli būtu virpināt.
4. Mīklu sadala nelielās piciņas un izrullē 20-25cm garus rullīšus. Pārloka uz pusēm un savirpina.
5. Savirpinātos cepumiņus apviļā cukurā, liek uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs.
6. Kad panna pilna, to noliek siltumā, lai cepumiņi nedaudz uzrūgst.
7. Cep 200 grādu temperatūrā, kamēr kļūst zeltaini.
*Recepte ņemta no žurnāla “Ievas Virtuve”.
**Fotogrāfija mana.

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s