Kēkss ar pildījumu

Mazliet savādāks nekā ierastie kēksi, kēksa pildījumā ir āboli un valrieksti, virsū- drumstalas.
Viena no manām pēdējā laika mīļākajām receptēm, kuru noteikti gatavošu atkārtoti.
Sarežģītība- vidēja
Izmaksas- vidējas

Nepieciešamās sastāvdaļas:
*100g valrieksti
*100g brūnais cukurs
*1tējk kanēlis
*2-3 āboli
*150g + 30g sviests
*200g cukurs
*2 olas
*180g krējums
*1tējk vaniļas cukurs
*190g + 2ēd.k. milti
*1 tējk cepamais pulveris

Pagatavošana:
  Sasmalcina riekstus, tiem pievieno brūno cukuru un kanēli. Samaisa. Nomizo ābolus un sagriež šķēlītēs.
  Sviestu un cukuru saputo, pievieno olas, krējumu, vaniļas cukuru un samaisa. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un iesijā mīklā, mīklu samaisa.
  Ietauko formu (manai diametrs ~23cm). Formā lej pusi no mīklas. Mīklu pārkaisa ar 4 ēd.k. riekstu- cukura maisījuma. Virsū kārto ābolu šķēlītes. Pārlej atlikušo mīklu. Kēksu liek uz 180 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.
  Kamēr kēkss cepas, atlikušo riekstu- cukura maisījumu saberž ar 2ēd.k. miltu un 30g sviesta. Kad kēkss cepies 30 minūtes, tam pārkaisa gatavās drumstalas un cep vēl 20-25 minūtes.
  Kēksu labāk atdzesēt formā. Es, protams, nevarēju paciesties, tādēļ tas gabaliņš bildē sanāca tāds necils.😀
   
  
 

*Foto personīgie.

One comment

  1. […] cepumi. Rudenī labu kombināciju veidos āboli kopā ar brūklenēm. Šeit- ar mellenēm.   Kēkss ar āboliem un riekstu drumstalām Viens no maniem mīļākajiem kēksiem. Derēs gan ikdienai, gan īpašiem gadījumiem.     […]

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s