Šoreiz padalīšos ar rabarbermaizes recepti. Receptē rabarberus, protams, var aizstāt arī ar āboliem vai citām sastāvdaļām. Parasti uzskatu, ka plātsmaizes mīklai ir jābūt plānai, jo tā taču ir garšīgāk. Bet šoreiz mīklas daļu izveidoju biezu, jo tā ir ļoti garšīga, gatavota no biezpiena.
Sarežģītība- vidēja
Izmaksas- vidējas
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Mīkla:
Mīkla:
*200-250gr. biezpiena
*1glāze cukura
*3 olas
*1/2 tējk. cepamā pulvera
*200gr. sviests (istabas temperatūrā)
*2 – 3gl. miltu
Virspuse:
Virspuse:
*1 paciņa vaniļas cukura
*1 tēj.k kanēļa
*250g skābā krējuma
*rabarberi (daudzums pēc izvēles)
Pagatavošana:
Nomizo rabarberus un sagriež gabaliņos.
Biezpienu ieber bļodā un sajauc ar cukuru. Pievieno olas un kārtīgi samaisa. Sviestu sagriež gabaliņos un pievieno pārējai masai. Pieber cepamo pulveri un 2 glāzes miltu. Visu ar rokām samīca viendabīgā masā. Pēc konsistences jāskatās, vai nepieciešami vēl milti. Man bija vajadzīgas 2,5 glāzes. Ja vajag, pievieno vēl miltus. Mīklai ir jābūt “ķepīgai”.
Uz plāts izklāj cepamo papīru. Mīklu liek uz plāts un izlīdzina, tā kā tā ir ķepīga, tas aizņems nedaudz laika. Uz mīklas izkārto rabarberus.
Pagatavo glazūru. Krējumu sajauc ar vaniļas cukuru un kanēli. (Ja grib saldāku, var pievienot arī cukuru.) Glazūru lej pāri rabarberiem.
Plātsmaizi cep iepriekš uzkarsētā krāsnī (180 grādos) 30-40 minūtes.
*Foto- personīgie.
[…] RABARBERU PLĀTSMAIZE […]
[…] Viens no maniem mīļākajiem kēksiem. Derēs gan ikdienai, gan īpašiem gadījumiem. Plātsmaize ar biezpiena pamatne Plātsmaize ar mīkstu un pufīgu pamatni un gardu skābā krējuma pārlējumu. Šeit to […]