RECEPTE- Ceptā ābolu- riekstu siera kūka

Ņamm.. Viena no gardākajām siera kūkām! Patiesībā šī ir tā pati “Ābolu siera kūka ar karameļu mērci” no grāmatas “Siera kūkas”. Gatavoju to jau divas reizes. Pirmajā reizē veikalā nevarēju atrast sīrupu, kas nepieciešams karameļu mērcei, tādēļ nopirku jau gatavu karameļu mērci, ko pirms pasniegšanas pārlēju pāri kūkai. Ar pašgatavoto mērci kūka noteikti būtu garšīgāka, bet arī otrajā gatavošanas reizē sapratu, ka iztikšu bez karameļu mērces gatavošanas un nopirkšu gatavu, tādējādi ietaupot laiku.

Sarežģītība: vidēja
Izmaksas: augstas


Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pamatnei:
200g cepumu (var izmantot “Selgas”, es izmantoju smilšu cepumus)
2 ēdamk. gaišā muskovado cukura (izmantoju demerara cukuru)
4 ēd.k. izkausēta sviesta

Virsai: 
600g krējuma siera (izmantoju 3kastītes “Kārums” sieru)
175ml pūdercukura
3 ēd.k. kukurūzas cietes (izmantoju kartupeļu cieti)
1 ēd.k. vaniļas cukura
3 olas
100ml trekna skābā krējuma
600ml nomizotu, plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu (es izmantoju 3 vidējus vai 2 palielus ābolus)
75ml pūdercukura
1 tējk. malta kanēļa
100ml (~120g) rupji sasmalcinātu valriekstu (es aizvietoju ar mandelēm)

Pagatavošana:
    Karstumizturīgā veidnē ielej 2cm ūdens un liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 grādu temperatūrai. Cepumus sasmalcina smalkos gabaliņos (virtuves kombainā vai blenderī), iejauc izkausēto sviestu un cukuru, rūpīgi samaisa.  Gatavo maisījumu izlīdzina veidnē ar noņemamu malu, kurā pirms tam ir ieklāts cepampapīrs (diametrs ~26cm). Cep 10 minūtes, tad atdzesē, neizņemot no veidnes. 
    Ābolus sagriež šķēlītēs (var arī kubiciņos). Tās samaisa ar kanēli un cukuru un atstāj, lai āboli sasulojas.
    Ar eletrisko putotāju saputo sieru mīkstu un gaisīgu. Iemaisa cukuru, kukurūzas cieti un vaniļas cukuru. Putojot pa vienai pievieno olas. Pēc katras olas pievienošanas puto 1 minūti. Iemaisa skābo krējumu un maisījumu ielej veidnē.  Ābolu šķēlītes kārto uz kūkas un pārkaisa ar rupji sasmalcinātiem valriekstiem (es izmantoju veselas mandeles). Kūku cep 60 minūtes vai tik ilgi, līdz kūkas vidus kļūst stingrs. Veidni nedaudz pakrata, lai pārliecinātos, vai kūka gatava. Kūku izņem no cepeškrāsns, atdzesē un uz nakti ieliek ledusskapī.
    Nākamajā dienā noņem veidnes malu. Ar nazi vai lāpstiņu kūku uzmanīgi atdala no veidnes pamatnes un uzslīdina uz šķīvja. Pirms pasniegšanas var pārliet karameļu mērci.
 
Tropiskās siera kūkas recepte- ŠEIT.

*Recepte ņemta un nedaudz pārveidota no grāmatas “Siera kūkas”.
**Foto personīgie!

2 komentāri

  1. […] CEPTĀ ĀBOLU- RIEKSTU SIERA KŪKA […]

  2. […] krējuma pārlējumu. Šeit to gatavoju no rabarberiem, bet lieliski garšo arī ar āboliem.   Ceptā ābolu- riekstu siera kūka   Pirms biju pagatavojusi, uzskatīju, ka āboli īsti neiederas siera kūkā, bet tagad no […]

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s