RECEPTE- Auzu pārslu cepumi


Interesanta, viegli pagatavojama auzu pārslu cepumu recepte. No šī produktu daudzuma sanāks vesela plāte gardu, kraukšķīgu cepumiņu.

Sarežģītība– zema
Izmaksas– vidējas

Nepieciešamās sastāvdaļas:
*250gr sviests
*200gr cukurs
*3ēd.k. skābais krējums
*2ēd.k. medus
*2-3ēd.k. ievārījums (man bija ābolu)
*1ēd.k. vaniļas cukurs
*400gr. auzu pārslu

Pagatavošana:
   Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem. Uz plāts izklāj cepamo papīru.
   Izkausē sviestu. Sviestam pievieno cukuru, krējumu, medu, ievārījumu un vaniļas cukuru. Visu samaisa un pievieno auzu pārslas. Atkal samaisa. 
   Iegūtā masa ir ļoti ķepīga. To lej uz plāts un izlīdzina. Īpaši ar maliņu pielīdzināšanu nevajag censties, jo man cepšanās laikā masa izplūda pa visu plāti. 
   Liek cepeškrāsnī uz 25-35 minūtēm, līdz masa kļūst gaiši brūna.
   Cepumi jāgriež, kamēr masa vēl karsta. Tos griež tik lielos četrstūrīšos, cik vēlas. Lai arī liksies, ka cepumu masa ir pārāk mīksta un grūti griežama, vēlāk tos sagriezt nebūs iespējams. Kad cepumiņi sagriezti, tos atstāj uz plāts, lai sacietē, pēc tam var likt uz šķīvja.

 

*Foto personīgie.

3 komentāri

  1. Šobrīd top cepeškrāsnī kaut kas līdzīgs pēc šis receptes!:)

  2. Oi,cik saldi sanāca!!!Bet gan jau,ka pazudīs tāpat ātri!:)

    1. Piekrītu, saldi gan tie ir, bet cukura daudzumu receptē samazināt īpaši nevajadzētu, jo tas nosaka cepumu struktūru. Ceru, ka garšoja.🙂

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s