RECEPTE- Sniega kupenas vasarā

Kad pienāk zemeņu laiks, tas nozīmē, ka arī vasara jau sen kā sākusies! Pirmās zemenes protams jāēd tāpat, bez jebkādām piedevām. Bet ja tomēr gribas kaut ko pagatavot, iesaku pamēģināt šo ļoti vienkāršo recepti. Jāsaka gan, ka šis zemeņu deserts ir samērā trekns un diezgan salds, bet ēdot mazās porcijās tas ir debešķīgs. 

Sarežģītība- zema
Izmaksas- vidējas




Nepieciešamās sastāvdaļas:
*baltais zefīrs
*saldais krējums
*zemenes


Desertu var gatavot vienā lielā traukā (kā to darīju arī es) un pēc tam sadalīt porcijās vai arī to var likt mazākos trauciņos. Sastāvdaļu daudzums būs atkarīgs no tā, cik daudz vēlies pagatavot, tādēļ precīzu daudzumu nenorādīšu.


Pagatavošana:
   Saldajam krējumam pievieno nedaudz cukura (var arī nepievienot) un saputo. Zemenes nomazgā un sagriež paplānās šķēlītēs. Arī zefīrus sagriež šķēlītēs.
   Traukā kārto vienu kārtu ar zefīriem, pārklāj pāri putukrējumu, tad vienu kārtiņu zemenes un tā turpina līdz trauciņš ir pilns. Augšu izdekorē kā vien vēlas. Var ielikt uz stundiņu vai vairāk ledusskapī, lai garšas savelkas kopā. 

 



Vēl no zemenēm:
Zemeņu kūka
Saldā zemeņu desa


*Foto personīgie.

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s