RECEPTE- Rabarberu mafini

Tūlīt, tūlīt jau rabarberu sezona būs beigusies, bet vēl var paspēt pagatavot gardus mafinus. Šie patiešām ir ļoti garšīgi, ne īpaši saldi mafini, kuri labi iederēsies arī uz Jāņu galda.

Sarežģītība- vidēja
Izmaksas- vidējas


Nepieciešamās sastāvdaļas (12 mafiniem):
*mazliet cukurs un milti rabarberiem
*100grami notīrītu un smalki sagrieztu rabarberu
*225g miltu
*100g nerafinēta cukura
*1tējk. cepamā pulvera
*naža gals sāls
*45g mandeļu skaidiņu + mazliet apkaisīšanai
*2 olas
*180ml piens
*70ml eļļas
*dažas piles kalamansi etiķa (var izmantot arī citronu eļļu vai rīvētu citrona miziņu)

Pagatavošana:
   Notīrītos un sagrieztos rabarberus nedaudz apkaisa ar cukuru un atstāj, lai tie atsulotos. Pēc laika šķidrumu nolej un rabarberus apkaisa ar miltiem, tā lai visi rabarberi pārklātos ar miltiem.
   Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.
   Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas- miltus, cukuru, cepamo pulveri, mandeļu skaidiņas, sāli.
   Otrā bļodā ielej pienu, eļļu, olas, kalamansi etiķi (vai citronu eļļu, vai citrona miziņu). Visu ar dakšiņu samaisa.
   Šķidrās sastāvdaļas pakāpeniski lej pie mitrajām, ik pa laikam apmaisot. Mīklai pievieno rabarberus, vēlreiz samaisa.
   Mīklu pilda mafinu formiņās. Mafiniem uzbēru nedaudz brūno cukuru un mandeļu skaidiņas, bet to var arī nedarīt. Liek krāsnī un cep apmēram 25 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu.

Secinājumi:
   No šī mīklas daudzuma man sanāca tieši 12 mafini. Mīkla likās pārāk šķidra priekš mafinu mīklas, bet rezultātā viss sanāca ļoti labi. Oriģinālo recepti mazliet pamainīju, auzu pienu aizstājot ar govs pienu, citronu eļļu aizstāju ar kalamansi etiķi, bet vaniļas ekstraktu neizmantoju vispār. Iesaku ar recepti droši variēt, bet šis variants man likās pat ļoti izdevies, jo mafinu receptēs nereti sanāk vilties. Paldies ČETRASSEZONAS.lv par gardo recepti!

*Foto personīgie.
**Oriģinālā recepte ŠEIT.

One comment

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s