RECEPTE- Pankūkas amerikāņu gaumē

Šī ir vienīgā amerikāņu pankūku recepte, kuru esmu mēģinājusi, un tā kā pankūkas sanāk supergardas, tad citu recepti pašlaik nemaz nemeklēju. Amerikāņi šīs pankūkas saliek kaudzītē un pārlej ar kļavu sīrupu vai šokolādes mērci. Es dodu priekšroku tradicionālākam variantam- pankūkām ar ievārījumu (vislabāk aveņu vai ābolu).

Sarežģītība- zema
Izmaksas- vidējas


Nepieciešamās sastāvdaļas: (1glāze= 250ml)

* 2 olas un 1 olas baltums

* 1,5 glāzes milti

* 3ēd.k. cukurs
* 1tējk. ar kaudzi cepamais pulveris
* 3ēd.k. kausēts sviests
* 1 glāze piens

Pagatavošana:
   1 olas baltumu saputo vidēji stingrās putās.
   Atsevišķā bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru un cepamo pulveri. Citā bļodā ielej šķidrās sastāvdaļas- izkausētu sviestu, pienu un 2 olas. Lēnām šķidrās sastāvdaļas lej pie mitrajām, samaisa. Pievieno saputoto olu baltumu, iecilā to mīklā.
   Pankūkas cep no abām pusēm labi uzkarsētā pannā.


*Foto personīgie.
**Oriģinālā recepte ŠEIT.

9 komentāri

  1. Esmu mēģinājusi neskaitāmas pankūku receptes, bet man nekādi nesanāk tādas skaistules, kā rāda amerikāņu filmās – biezas, pufīgas un pārlietas ar kļavu sīrupu un zemenēm. Laikam būs jādod iespēja arī šai receptei🙂

  2. Jūs gadījumā nerunājāt par šīm pankūkām, kuras taisīja Matilde? -> http://www.youtube.com/watch?v=B0ab3213sYYTās ir BUTTERMILK PANCAKES, kā man stāstīja mana paziņa, kura dzīvo jau vairākus gadus iekš ASV. Un amerikāņi šīs pankūkas parasti taisa no jau gatava pulvera. Tam jāpievieno tikai olas,eļļu un pienu un wolā.🙂 Bet, droši vien šīm pankūkam var atrast arī recepti. Lai gan man vismīļākās pankūkas ir no kartupeļiem (jo tās protu pagatavot), vai arī tēta gatavotas plānās pankūkas, kam arī ir īpašs ingredients mūsu ģimenē!🙂 Draudzenes mamma prot pagatavot supergardas un superplānas pankūkas, tās ir tik plānas kā kartona lapa, bet bezgala gardas… Eh, pankūkas… Starp citu, UK dzīvojot šad, tad pirku jau gatavās pankūkas, kuras amerikāņi skaisti uzliek uz šķīvja un aplej ar sīrupu!🙂

  3. Jā, Mēnesmeitēn, tās arī domāju. Manējās gan mazliet plānākas, bet, ja lej vairāk mīklu, tad arī sanāks tikpat biezas.Amerikāņi jau laikam pārsvarā lieto dažādus maisījumus un pusfabrikātus, lai ko arī gatavotu.Man arī ļoti garšo pankūkas, gan biezās, gan plānās, gan kartupeļu, gan rauga, gan biezpiena.. Plānās nemaz cept nemāku, jo mammai sanāk visgardākās, tāpēc arī nemaz nav jēgas mēģināt.😀

  4. Lasot amerikāņu recepšu blogus, ļoti bieži nākas redzēt ka izmanto tā sauktos cake mix vai šajā gadījumā pancake mix. Viņiem ir arī kaut kādi all purpose flour – tā arī neesmu sapratusi vai tie ar kaut ko atšķiras no pie mums nopērkamajiem. Arī Youtube redzamajām smukajām pankūkām varētu būt pielikts vēl kaut kas, ne tikai cepamais pulveris, lai viņas būtu tik pufīgas. Gribētos uzzināt vai un kā tādas var dabūt bez visiem tiem ķīmiskajiem piemaisījumiem.Es esmu liela pankūku fane, taču man pašai nesanāk tik labas plānās pankūkas kā piemēram, manai omei, neesmu vēl atradusi savu īsto un vienīgo recepti🙂

  5. Zini, mēs kad bijām Somijā, mūsu darba devēja sieva reiz mūs mācīja cept feinas baltmaizītes, un, ārzemēs tiešām produkti ir atšķirīgi. Viņiem bija tāds pašķidras konsistences sviesta maisījums, kurš bija domāts tieši maizei, un, tā maize sanāca pufīga un garda. Pie mums līdzīgu produktu neatradu un, kad šī maisījuma vietā pievienoju sviestu, maize nesanāca tāda, kādu cepām Somijā.tā, kā pieļauju, kā "all purpose flour" arī ir kas īpašs, iespējams jau miltos ir iejaukta zoda vai kas cits… Zini, bet, es noteikti pamēģināšu atrast kā ir iespējams šīs pufīgas pankūkas uztaisīt "mājas apstākļos".🙂 Jā tie mix no ārzemju receptēm ir diezgan kaitinoši!🙂

  6. "all purpose flour" ir vispopulaaraak lietotie milti jeb parastie milti, kurus kaa jau nosaukums staasta var izmantot jebkura veida virtuves meistardarbiem. Atshkjiriiba ir tajaa, ka, piemeeram te, Kanaadaa, veikala plauktos var atrast daudz un dazhaadus taa sauktos specia;izeetos miltus – cake flour – kuukaam un torteem – gaisiigi milti ar zemaaku gluteena saturu, kas dod kuukaam vairaak gasiigumu un porainumu, bread flour – milti maizes cepshanai, satur vairaak gluteena utt. Tad ir ariii daudz un dazhaadi miltu sajaukumi – pilngraudu milti, riisu milti utt. Paldies par receptiiti pankuukaam🙂 sagribeejaas maajas garshu🙂

  7. Paldies par informāciju. Ceru, ka pankūkas sanāca labas.🙂

  8. Ennija · · Atbildēt

    Tas nevar apgriest

    1. Lai pankūkas būtu vieglāk apgriezt, pirms cepšanas kārtīgi jāuzkarsē eļļa, var uzliet kādu pilīti eļļas. Kā arī, neveidojot pankūkas pārāk lielas, jo arī tas varētu apgrūtināt apriešanu.

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s