Izmaksas- zemas
Sarežģītība- zema
Nepieciešamās sastāvdaļas (8personām):
*puse vidēja arbūza
*1 vai 2 laimi
*120g ūdens
*200g cukurs
Pagatavošana:
Mazā katliņā ielej ūdeni un pievieno cukuru. Uz lēnas uguns karsē un maisa, līdz cukurs ir izkusis. Katliņu noliek atdzesēties.
Arbūzu nomizo sagriež nelielos gabaliņos, izņem sēklas. Uz arbūza uzrīvē (uz smalkās rīves) viena laima miziņu un uzspiež viena laima sulu. Ja grib skābenāku, izmanto divus laimus. Arbūzu sablendē tā, lai nebūtu palikuši gabaliņi. Šķidro masu lej lēzenā traukā, kam pamazām pievieno cukura sīrupu. Sīrupu pievieno pamazām, apmaisa un pārliecinās, vai šķidrums nav pārāk salds. Iespējams, visu sīrupu nebūs nepieciešams izmantot. Man granita garšo ne pārāk salda, tāpēc visu sīrupu neizmantoju.
Trauku, kurā ir arbūza šķidrums aizvāko vai pārklāj ar pārtikas plēvi. Pēc stundas vai divām pārbauda, vai masa sākusi biezēt. Ja jā, tad to ar dakšiņu kārtīgi apmaisa. Maisīšanu atkārto vēl trīs līdz četras reizes ik pēc pusstundas. Kad tā gatava, iepilda nelielās bļodiņās vai glāzēs. Ar pārāk lielām porcijām labāk neaizrauties, jo granita kūst ļoti ātri. Ieteicams uzglabāt ne vairāk kā vienu dienu, pēc tam zudīs pārslainā struktūra.
*Recepte no “Ievas Virtuves”
**Foto personīgais
Vai recepte forša! Tomēr tik tiešām aizņem daudz laika ar maisīšanu:)