RECEPTE- Saldā zemeņu desa

Kamēr zemenes vēl ir pieejamas svaigā veidā, iesaku izmēģināt šo recepti. Esmu taisījusi vairākas saldās desas, bet šī ir īpaši garšīga, jo zemenes piedod nelielu skābumiņu un svaigumu.



Izmaksas- vidējas
Sarežģītība- zema



Nepieciešamās sastāvdaļas:
*2 olas
*2/3 glāzes cukurs
*250g sviests (istabas temperatūrā)
*300g cepumi (man bija klasiskie “Selga”)
*sauja riekstu (man bija lazdu)
*2ēd.k. kakao
*zemenes


Pagatavošana:
   Riekstus sakapā nelielos gabaliņos, cepumus ar rokām sadrupina.
   Saputo olas, cukuru un sviestu, līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno sasmalcinātos cepumus un samaisa. Pievieno kakao un sasmalcinātos riekstus, samaisa. Man bija mazas zemenītes, bet ja ir lielas, tās var sagriezt, bet ne pārāk smalki. Zemenes pievieno pārējai masai un samaisa. 
   Gatavo masu var likt veidnē, bet es to izklāju uz cepamo papīru un izlīdzināju, veidoju desai līdzīgu formu (kā attēlā). Desu liek saldētavā uz kādām 30 minūtēm.
   Kad izņem no saldētavas, desu sagriež gabaliņos. Ja nav domāta tūlītējai ēšanai, šķīvi pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī.


Secinājumi:
   Oriģinālo recepti nedaudz pamainīju, bet ir lietas, ko nākamreiz darīšu savādāk. Es samazināju sviesta un cukura daudzumu (oriģinālajā receptē bija 300g sviests un glāze cukurs). Ar šo cukura daudzumu desa jau tā bija pietiekoši salda, tāpēc nākamreiz likšu vai nu vairāk zemenes vai vēl mazāk cukuru. Droši var likt arī vairāk riekstus, izvēlēties citu cepumu šķirni, zemeņu vietā derēs arī citas ogas. Kopumā bija garšīgi!

  



Vēl no zemenēm:
Zemeņu kūka
Zemeņu un zefīra saldais

*Foto personīgie

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s