RECEPTE- Melleņu plātsmaize

Šo ātri pagatavojamo drumstalmaizi var gatavot ne tikai ar mellenēm, bet ar jebkurām sezonas ogām vai augļiem, savukārt ziemā- ar ievārījumu. Plātsmaizei ir “pufīga” un mīksta pamatne, receptē netiek izmantotas olas.



Sarežģītība- zema
Izmaksas- vidējas



Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pamatnei:
*1 glāze cukurs
*2 glāzes kefīrs vai paniņas
*3 glāzes milti
*1tējk soda
Pildījumam:
*ogas/ augļi/ ievārījums
Drumstalām:
*milti
*eļļa
*cukurs


Pagatavošana:
   Gatavo drumstalas. Bļodiņā ielej eļļu, pievieno cukuru un miltus. Precīzus daudzumus nenorādīšu, atkarīgs no tā, cik “drumstalainu” vēlas plātsmaizi. Drumstalu masai nav jābūt šķidrai, bet sausai un irdenai.
   Ja ir kādi mizojami vai tīrāmi augļi/ ogas, tad tie jāsagatavo tagad, jo mīklā soda ar kefīru reaģēs ļoti ātri, ja mīkla nostāvēsies, plātsmaize nebūs pufīga. Svarīgi mīklu uzreiz likt jau uzkarsētā krāsnī, tādēļ ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem.
   Gatavo mīklu. Sajauc visas sastāvdaļas. Mīklai jābūt biezai, bet lejamai. Uz plāts izklāj cepamo papīru, lej virsū mīklu un izlīdzina. Pa virsu uzber pildījumu (ogas/augļi/ievārījums) un uzber drumstalas.
   Liek cepeškrāsnī, cep 20-30 min.


 



*Foto personīgie.

Vēl no mellenēm:
Ābolu- melleņu cepumi
Ābolu- melleņu pīrāgs

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s