Siera kūka pamazām kļūst par manu firmas ēdienu. Lai gan pašai labāk garšo ceptās siera kūkas, kā piemēram ŠĪ, svaigās ir vieglāk un ātrāk pagatavojamas. Nesen tika gatavota šī svaigā siera kūka ar avenēm. Recepte samērā līdzīga kā tropiskajai siera kūkai, atšķiras tikai dažas nianses. Protams, svaigo aveņu vietā var izmantot arī citas svaigas vai saldētas ogas.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pamatnei:
*1,5 paciņas cepumi “Selga” (man bija šokolādes)
*100g sviests
Virsai:
*400g svaigais siers (man bija 2 paciņas “Kārums”)
*200ml saldais krējums
*1 paciņa želatīns
*cukurs pēc garšas
*avenes
Dekorēšanai:
*avenes
Pagatavošana:
Gatavo pamatni. Nepieciešama veidne ar noņemamām malām (manai diametrs ~26cm). Cepumus sasmalcina (var izmantot glāzi vai blenderi, var vienkārši sadrupināt ar rokām). Izkausē sviestu, kuru pielej cepumu masai. Cepumus kārtīgi sajauc ar sviestu un ieber veidnē. Cepumu masu nolīdzina un kārtīgi piespiež pie veidnes apakšas, liek ledusskapī.
Gatavo virskārtu. Uzbriedina želatīnu. Saldo krējumu saputo ar cukuru (tik saldu kāds garšo). Citā bļodā saputo svaigo sieru. Svaigajam sieram pievieno putukrējumu, atkal saputo. Pagaršo, vai masa ir pietiekoši salda, ja nē, pievieno vēl cukuru. Putukrējuma- siera masai pievieno avenes, samaisa. Želatīnu izkausē ūdens peldē un pievieno gatavajam krēmam. Visu samaisa, uz klāj virsū pamatnei, izlīdzina. Dekorē ar svaigām avenēm. Kūku liek ledusskapī vismaz uz 2-3 stundām, vislabāk uz nakti.
*Foto personīgie
[…] AVEŅU SIERA KŪKA […]