Nepieciešamās sastāvdaļas:
Kūkai:
*350g milti
*1tējk cepamais pulveris
*2tējk vaniļas cukurs
*120g sviests (istabas temperatūrā) + mazliet veidnes ietaukošanai
*200g cukurs
*2 olas
*200ml kefīrs
*4-5ēd.k. kakao pulveris
*1 glāze avenes (var būt arī vairāk)
Virskārtai:
*2ēd.k. milti
*6ēd.k. cukurs
*4ēd.k. sviests
*200ml skābais krējums
*1 ola
Pagatavošana:
Bļodā iesijā miltus un cepamo pulveri, pievieno vaniļas cukuru. Sviestu saputo ar cukuru, turpina putot un pa vienai pievieno olas. Miltu maisījumu pievieno olu-sviesta-cukura masai, pievieno arī kefīru un kakao, kārtīgi samaisa. Gatavo mīklu lej ietaukotā cepamajā formā (man bija apaļā veidne ar noņemamām malām, diametrs ~26cm). Mīklai pa virsu izkārto avenes.
Gatavo virskārtu. Visus produktus, kas paredzēti virskārtai, kārtīgi saputo. Virskārtu lej uz šokolādes masas.
Kūku cep uzkarsētā cepeškrāsnī (180 grādos) apmēram 35-40min. Kūku izņem no krāsns, formā atdzesē un griež gabaliņos.
*Foto personīgie.