RECEPTE- Šokolādes kūka ar avenēm


Grūti pateikt, vai šī ir kūka, kēkss vai pīrāgs. Man atgādina kaut ko starp kēksu un šokolādes kūku. Vienīgais, ko varu apgalvot pavisam skaidri- tas ir viens no lielākajiem gardumiem, ko esmu gatavojusi šovasar. Noteikti gatavošu to vēl un vēl, kamēr avenes vēl būs pieejamas. Protams, avenes var aizstāt arī ar citām ogām vai augļiem, bet šī konkrētā kombinācija man liekas ideāla. Jāpiebilst, ka laba ir ne tikai kūkas garša, bet arī smarža.




Nepieciešamās sastāvdaļas:
Kūkai:
*350g milti
*1tējk cepamais pulveris
*2tējk vaniļas cukurs
*120g sviests (istabas temperatūrā) + mazliet veidnes ietaukošanai
*200g cukurs
*2 olas
*200ml kefīrs
*4-5ēd.k. kakao pulveris
*1 glāze avenes (var būt arī vairāk)
Virskārtai:
*2ēd.k. milti
*6ēd.k. cukurs
*4ēd.k. sviests
*200ml skābais krējums
*1 ola


Pagatavošana:
   Bļodā iesijā miltus un cepamo pulveri, pievieno vaniļas cukuru. Sviestu saputo ar cukuru, turpina putot un pa vienai pievieno olas. Miltu maisījumu pievieno olu-sviesta-cukura masai, pievieno arī kefīru un kakao, kārtīgi samaisa. Gatavo mīklu lej ietaukotā cepamajā formā (man bija apaļā veidne ar noņemamām malām, diametrs ~26cm). Mīklai pa virsu izkārto avenes.
   Gatavo virskārtu. Visus produktus, kas paredzēti virskārtai, kārtīgi saputo. Virskārtu lej uz šokolādes masas.
   Kūku cep uzkarsētā cepeškrāsnī (180 grādos) apmēram 35-40min. Kūku izņem no krāsns, formā atdzesē un griež gabaliņos.

 



*Foto personīgie.

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s