RECEPTE- Klasiskā ābolu plātsmaize

Man patīk eksperimentēt ar dažādām receptēm, tai skaitā ar ābolmaizēm, reizēm pamainot pildījumu, reizēm- mīklu. Bet šī ir klasiskās ābolu plātsmaizes recepte, kur neko nevajag mainīt, jo tā vienmēr sanāk perfekta. Šī ir viena no receptēm, kuru turpinu gatavot atkārtoti. Pavasarī plātsmaizei mēdzu izmantot rabarberus, bet rudenī- ābolus.


Nepieciešamās sastāvdaļas:
Glāzes tilpums 250ml
Mīklai:
*180g sviests (istabas temperatūrā)
*1/2 glāze skābais krējums
*~3 glāzes miltu
*1tējk cepamais pulveris
Pildījumam:
*~1kg ābolu
*1 glāze skābais krējums
*1 liela (vai 2 mazas) olas
*1 glāze cukurs (var bērt mazāk vai vairāk, atkarīgs no ābolu skābuma)
*2ēd.k. miltu
*kanēlis pārkaisīšanai

Pagatavošana:
   Nomizo ābolus, tiem izņem serdes. Ābolus sagriež nelielos gabaliņos.
   Gatavo mīklu. Sviestu sagriež gabaliņos, liek lielā bļodā. Sviestam pievieno krējumu un sajauc viendabīgā masā. Pievieno cepamo pulveri un 2 glāzes miltu, mīklu ar karoti samaisa viendabīgu. Tagad turpina bērt klāt atlikušos miltus un mīcīt mīklu ar rokām. Miltus ber tik daudz, lai mīklu varētu savelt bumbā.
   Mīkla ir gatava. Nepieciešams uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ņem cepamo papīru, uz tā uzliek mīklu un mēģina to izrullēt nedaudz lielāku par plāts izmēriem. Cepampapīru ar visu mīklu liek uz plāts un maliņas uzceļ uz augšu. Ābolu gabaliņus vienmērīgi pārkaisa pāri mīklai.
   Gatavo pildījumu. Bļodā krējumu sajauc ar olu, pievieno cukuru un miltus, kārtīgi samaisa.
   Tikko pagatavoto pildījumu vienmērīgi lej pāri āboliem. Ja vēlas, pārkaisa ar kanēli. Plātsmaizi liek cepeškrāsnī un cep apmēram 50 minūtes, līdz virsiņas ir zeltaini brūna.
   Kad plātsmaize gatava, to atdzesē, pēc tam sagriež. Ja tā tiks ēsta tajā pašā dienā, mīkla var būt mazliet pacieta (personīgi man tas ļoti patīk), bet nākamajā dienā (ja varēsiet tik ilgi paciesties) tā jau būs mīkstāka. 

*Foto personīgie, recepte no ģimenes arhīviem.🙂

8 komentāri

  1. cepu visu kā rakstīts receptē!vainu man naw talanta ,kautarī strādāju virtuvēkautkas trūkst no sastāvdaļām

  2. Jūtos vainīga, bet nekādu kļūdu receptē nevaru atrast. Kas tieši nesanāca- pamatne vai pildījums? Bieži izmantoju gan pamatnes, gan pildījuma receptes arī citām kūkām un plātsmaizēm, līdz šis viss ir sanācis.

  3. Nu nezinu.. Gatavoju jau divas reizes pēc šīs receptes un viss sanāca perfekti!! Paldies par recepti!!Daiga

  4. Ljoti laba recepte. Sanaaca garshigi, cieminji slaveeja un noveerteeja.

  5. Prieks, ka garšoja.🙂

  6. Liels paldies par recepti, tā kā līdz šim vienīgais ko pats gatavoju, bija proteīna šeiki😀 tad bija aizdomas, ka nekas man nesanāks, tomēr tieši pretēji, sanāca pat ļoti garšīgi (kanēli gan nežēloju😀 ):)

  7. Jauki, ka izdevās un garšoja.🙂 Man arī kanēlis patīk.😀

  8. […] siera kūkā, bet tagad no ceptajām siera kūkām šī kļuvusi par manu iecienītāko.    Klasiskā ābolu plātsmaize   Garda plātsmaize ar plānu mīklas kārtiņu.       Ātrā biskvītkūka   Pagatavojama […]

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s