Rudenī, kad ienākušies āboli, ļoti aktuāls kļūst jautājums, kā pēc iespējas garšīgāk tos pagatavot. Lai vienkāršāk būtu orientēties, esmu apkopojusi visas bloga receptes, kurās tiek izmantoti āboli. Drīzumā tiks pievienotas jaunas receptes. Klikšķini uz bildes un atrod savu ideālo recepti.

Pamatne līdzīga kēksam, pa virsu āboli un jebkuras ogas (konkrētajā gadījumā- mellenes).

Mīksti, ļoti viegli pagatavojami cepumi. Rudenī labu kombināciju veidos āboli kopā ar brūklenēm. Šeit- ar mellenēm.

Viens no maniem mīļākajiem kēksiem. Derēs gan ikdienai, gan īpašiem gadījumiem.

Plātsmaize ar mīkstu un pufīgu pamatni un gardu skābā krējuma pārlējumu. Šeit to gatavoju no rabarberiem, bet lieliski garšo arī ar āboliem.

Pirms biju pagatavojusi, uzskatīju, ka āboli īsti neiederas siera kūkā, bet tagad no ceptajām siera kūkām šī kļuvusi par manu iecienītāko.

Garda plātsmaize ar plānu mīklas kārtiņu.

Pagatavojama superātri, nepieciešamas maz sastāvdaļas. Šeit tā tiek gatavota no rabarberiem, bet tos var aizstāt ar gabaliņos sagrieztiem āboliem.

Recepte varētu šķist sarežģīta, bet tā nebūt nav. Arī šeit to gatavoju no rabarberiem, bet, samazinot cukura daudzumu vidusdaļai, var izmantot ābolus.


Ābolu- apelsīnu ievārījums
Ievārījumam ir ļoti interesanta un neparasta garša. Nezinātājs pat nepateiks, ka tas gatavots no apelsīniem.
Ievārījumam ir ļoti interesanta un neparasta garša. Nezinātājs pat nepateiks, ka tas gatavots no apelsīniem.

Smilšu mīklas pīrāgs ar ābolu pildījumu. Vienkārši un ļoti garšīgi. Gardēžiem garšos, pasniegts ar saldējumu vai putukrējumu.

Ābolu pica
Tieši tā, pica var būt arī salda! Mazā pica ar āboliem un ogām vai tikai āboliem ir ļoti vienkārši pagatavojama. Vislabākais ir tas, ka šeit nav nepieciešamas nekādas veidnes.