RECEPTE- Ābolu maizītes no kārtainās mīklas

Šī nav gluži recepte, vēlos padalīties, kādu gardu un vienkāršu kārumu var pagatavot no āboliem. Tā kā pašlaik ir ābolu laiks, vajag to izmantot un pagatavot kaut ko jauku. Šīs maizītes ir ļoti ātri un viegli pagatavojamas, būs lieliskas brīdī, kad gatavot īsti nav laika vai vēlēšanās, bet kaut ko garšīgu tomēr gribas. Varbūt mana ideja noder par iedvesmu arī tavā virtuvē. No mīklas var veidot pīrādziņus vai dažādas formas bulciņas, āboliem var pievienot ogas, riekstus, rozīnes u.c. Man šoreiz ļoti vienkāršs variants.


Četrstūrveidīgās maizītes ar āboliem un skābo krējumu 
Nepieciešamās sastāvdaļas:
*kārtainā mīkla (man bija dzeltenā tešla)
*āboli
*skābais krējums
*cukurs
*kanēlis

Pagatavošana:
Mīklu izņem no ledusskapja, nedaudz atlaidina. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, uz plāts izklāj cepamo papīru. Nomizo ābolus, sagriež šķēlītēs. Mīklas plāksni sagriež trijās vai četrās daļās, sadursta ar dakšiņu. Uz mīklas pamatnes liek ābolus, nedaudz uzber cukuru. Uz āboliem klāj skābo krējumu, uzber cukuru un kanēli. Maizītes liek uz plāts, kuru ievieto cepeškrāsnī. Cep tik ilgi, līdz mīkla uzpūšas un kļūst zeltaini brūna.
Trijstūrīši ar āboliem un cukuru

Nepieciešamās sastāvdaļas:
*kārtainā mīkla (man bija dzeltenā tešla)
*āboli
*cukurs
*vaniļas cukurs

Pagatavošana:
Mīklu izņem no ledusskapja, nedaudz atlaidina. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, uz plāts izklāj cepamo papīru. Nomizo ābolus, sagriež šķēlītēs. Mīklas plāksni pārgriež uz pusēm un vēlreiz uz pusēm (lai veidotos trijstūrīši). Mīklu sadursta ar dakšiņu. Uz mīklas pamatnes liek ābolus, uzber cukuru un vaniļas cukuru. Cukura daudzumu izvēlas atkarībā no ābolu skābuma. Maizītes liek uz plāts, kuru ievieto cepeškrāsnī. Cep tik ilgi, līdz mīkla uzpūšas un kļūst zeltaini brūna.

3 komentāri

  1. Man ir vēl slinkāks, lētāks un ātrāks variants🙂 Mīklas vietā ņemu baltmaizes šķēles. Pārējās sastāvdaļas kā Tavā pirmajā receptē, tikai uz maizes drusku sviestu uzsmērēju.

  2. Arī šis ir labs variants.🙂 Pati neesmu mēģinājusi, bet zinu, ka citi tādas maizītes liek arī tosterī.

  3. […] to gatavoju no rabarberiem, bet, samazinot cukura daudzumu vidusdaļai, var izmantot ābolus. Kārtainās mīklas ābolmaizītes Ātri un ļoti vienkārši pagatavojamas. Ābolu- apelsīnu ievārījums Ievārījumam ir […]

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s