RECEPTE- Ābolu pīrāgs


Taisnība tiem, kas apgalvo, kas visgaršīgākās lietas ir ļoti vienkāršas. Ābolu pīrāgs ļoti populārs ir Amerikā, es pagatavoju pīrāga latviskoto versiju. Smilšu mīkla un ābolu pildījums- vienkārša un lieliska kombinācija .



Nepieciešamās sastāvdaļas:
Mīklai:
*340g milti
*šķipsna sāls
*160g auksts sviests
*1 ola
*nedaudz piens
*100g cukurs
*1tējk vaniļas cukurs
Pildījumam:
*1kg ābolu 
*80g cukurs
*50g milti
*sula no 1/2citrona
*mazliet garšvielas (es izmantoju kanēli)

Pagatavošana:
   Bļodā ieber miltus un sāli. Sviestu sagriež gabaliņos un pievieno miltiem. Ar pirkstiem mēģina saberzt sviestu un miltus, veidojot rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno cukuru un vaniļas cukuru, kurus ar pirkstiem iecilā pārējā masā. Mīklai pievieno olas dzeltenumu un 1tējk piena. Mīklu mēģina samīcīt viendabīgu, ja tas neizdodas, pievieno vēl nedaudz piena. Mīklu saveļ bumbā un ievieto ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
   Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Tos liek bļodā, pievieno cukuru, miltus, citrona sulu un garšvielas.
   Ieslēdz cepeškrāsni uz 190 grādiem. Ņem apaļo veidni ar noņemamām malām (manai diametrs 23cm) un to ietauko. 2/3 no mīklas izrullē un ieklāj veidnē, paceļot uz augšu maliņas. Mīklas pamatni sadursta ar dakšiņu, uz tās ber ābolus. Izrullē atlikušo mīklu un klāj pāri āboliem. Mīklas augšējo un apakšējo daļu salipina kopā. Pīrāgam var pārsmērēt ar ūdeni sakultu olas baltumu, kas palika pāri no gatavošanas. Pīrāgu liek krāsnī un cep aptuveni 45minūtes.
   Var pasniegt kopā ar putukrējumu vai saldējumu, bet garšos labi arī tāpat.


*Oriģinālā recepte ŠEIT.
**Foto personīgie.
   

2 komentāri

  1. būs jāmēģina, izklausās gardi

  2. […] interesanta un neparasta garša. Nezinātājs pat nepateiks, ka tas gatavots no apelsīniem. Ābolu pīrāgs Smilšu mīklas pīrāgs ar ābolu pildījumu. Vienkārši un ļoti garšīgi. Gardēžiem […]

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s