RECEPTE- Ābolu pica

Ne vienmēr picai jābūt sāļai. Izdomāju, ka jāpagatavo saldā pica ar āboliem. Un sanāca laba. Šādu picu mierīgi var gatavot tie, kam mājās nav kūku formas, jo šeit tādas nav nepieciešamas. Vispār šai receptei vajadzīgas ļoti vienkāršas sastāvdaļas un arī pagatavošana nav sarežģīta. 



Nepieciešamās sastāvdaļas:
Mīklai:
*90g sviets
*200g milti
*1ēd.k. cukurs
*šķipsniņa sāls
*1tējk vaniļas cukurs
*mazliet ūdens
Pildījumam:
*30g sviests
*cukurs
*āboli (2-3gab.)
*ogas
*pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana:
   Aukstu sviestu sagriež gabaliņos, pievieno miltus. Sviestu saberž kopā ar miltiem, lai veidotos rīvmaizei līdzīga masa. Pievieno cukuru, sāli, vaniļas cukuru, kurus viegli iecilā mīklā. Mīklai pielej vienu ēdamkaroti ļoti auksta ūdens un mēģina savelt bumbu. Ja tas neizdodas, pievieno vēl vienu karoti ūdens, līdz mīkla kļūst viendabīga. Mīklu saveļ bumbā, liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
    Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Mīklu izņem no ledusskapja un izrullē plānu. Vidū smuki izkārto ābolus, virsū ber ogas un pārkaisa cukuru. Malas paceļ uz augšu tā, lai nekas nekristu ārā. Sviestu sagriež nelielos gabaliņos un vienmērīgi pārber āboliem. Pirmās 15 minūtes picu cep 190 grādu temperatūrā, pēc tam 15-20 minūtes 175 grādos. Atdzisušu var pārkaisīt ar pūdercukuru, bet es aizmirsu.🙂

Secinājumi:
   Kā jau vienmēr oriģinālo recepti pārveidoju pēc savas gaumes. 
   Jābrīdina, ka pēc šī daudzuma sanāk neliela pica, ja ēdāju būs pavairāk, var gatavot divas. Picas diametrs ir ap 20cm. Ar pildījumu droši var eksperimentēt. Tai virsū var likt ābolus ar kanēli, āboliem pāri var bērt dažādas svaigas vai saldētas ogas. Es šoreiz gatavoju picu ar āboliem, mellenēm un jāņogām. Nākamreiz gribu pagatavot rudenīgo variantu- ar āboliem un brūklenēm.

  


*Foto personīgie
**Oriģinālā recepte ŠEIT.

One comment

  1. […] Ābolu pica Tieši tā, pica var būt arī salda! Mazā pica ar āboliem un ogām vai tikai āboliem ir ļoti vienkārši pagatavojama. Vislabākais ir tas, ka šeit nav nepieciešamas nekādas veidnes. […]

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s