RECEPTE- Gardās brokastmaizītes

Ikdienā no rītiem nav daudz laika, lai pagatavotu brokastis. Tomēr brīvdienās varam sevi palutināt, veltot brokastīm īpašu uzmanību un pagatavojot kaut ko garšīgu. Viens no variantiem varētu būt šīs bulciņas ar šokolādes gabaliņiem. Protams, tās garšo pavisam savādāk nekā veikalā vai konditorejā pirktās smalkmaizītes. Šīs maizītes var ēst kā piedevu pie kāda cita ēdiena, var pārgriezt uz pusēm un iesmērēt ievārījumu vai arī ēst, piedzerot klāt tēju vai kafiju. Pagatavošana ir samērā ātra un vienkārša. Jāpiebilst, ka to pagatavošanai nav vajadzīgs raugs, no kura citi mēdz baidīties.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
*255g milti
*7g cepamais pulveris
*25g sviests
*25g cukurs
*100ml piens
*1 ola
*šķipsniņa sāls
*šokolādes gabaliņi (var izvēlēties rozīnes, riekstus vai žāvētos augļus)

Pagatavošana:
   Miltus iesijā bļodā, pievieno cepamo pulveri. Miltiem pievieno sviestu, cukuru, pienu un olu. Pieber sāli un šokolādes gabaliņus. Ar rokām mīca mīklu. Sākotnēji tā šķitīs diezgan ķepīga, bet turpina mīcīšanu, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltus. Galda virsmu nobārsta ar miltiem, uz tās liek mīlu. Mīklu izveltnē apmēram 2cm biezumā. Ar glāzi vai citu apaļu priekšmetu no mīklas izspiež aplīšus. Man sanāca astoņi. Aplīšus liek uz cepamās plāts, kura izklāta ar cepampapīru. Plāti liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (220 grādos) un cep aptuveni 12 minūtes. 

 
*Recepte ņemta no žurnāla “Ievas Virtuve”
**Foto personīgie


Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s