RECEPTE- Saulainā persiku kūka

Kad ciemiņi pieprasa siera kūku, bet pašai tās jau mazliet apnikušas, tad jādomā kāda alternatīva. Rezultātā radās kaut kas skaists un saulains, pēc garšas mazliet līdzīgs svaigajai siera kūkai, tomēr ne gluži siera kūka.



Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pamatnei:
*1 paciņa šokolādes cepumi “Selga” (protams var būt arī citi)
*80g sviests
Pildījumam:
*200g svaigais siers (“Philadelphia“, “Kārums” vai citi)
*200g siers “Mascarpone
*200g biezpiens
*200ml saldais krējums
*1 bundža konservētu persiku
*1 paciņa želatīns
*cukurs

Pagatavošana:
   Kūku gatavoju apaļajā formā ar noņemamām malām, diametrs 23cm, var ņemt arī lielāku formu (bet tad ieteiktu ņemt 1,5 paciņas “Selgu” un 100g svietu). Cepumus sadrupina smalkos gabaliņos (to var darīt blenderī vai izlīdzēties ar glāzi). Sviestu izkausē un pievieno cepumiem. Cepumus kārtīgi samaisa ar sviestu, tā lai visi būtu mitri. Cepumus liek veidnē un cieši piespiež pie veidnes pamata. Veidni liek ledusskapī.
   Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo. Biezpienu izberž caur sietu un pievieno saldajam krējumam, pievieno arī svaigo sieru un Mascarpone sieru, visu kārtīgi samaisa. Pārbauda masas saldumu. Ja vajadzīgs, pievieno vēl cukuru.
   Persikiem nolej sīrupu, tos sagriež nelielos gabaliņos, dažus atstājot dekorēšanai. Persiku gabaliņus pievieno siera-biezpiena masai, samaisa.
   Uzbriedina un izkausē želatīnu. Želatīnu lej gatavajā masā un vienmērīgi iemaisa. No ledusskapja izņem pamatni, tai virsū lej pagatavoto masu. Dekorē ar palikušajām persiku pusītēm un dzērvenēm.
   Kūku liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām, bet vislabāk- uz nakti.

 



Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s