Ātri un garšīgi- Gliemezīšu cepumi

Kā jau pieklājas sadaļai “Ātri un garšīgi”– šie cepumi ir ātri pagatavojami. Un tie ir arī ļoti garšīgi, ja vien ar saldumiem neesi uz “jūs”. Cepumi ir ļoti saldi (ne īpaši veselīgi), bet pie tējas vai kafijas būs tieši laikā. Lai pagatavotu cepumus, būs nepieciešama tikai smilšu mīkla un vārīts iebiezinātais piens. Man smilšu mīkla bieži vien paliek pāri no kūku vai pīrāgu gatavošanas un šie cepumi ir labs veids, kā to izlietot.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
*smilšu mīkla (piemēram ŠĪ)
*vārīts iebiezinātais piens

Pagatavošana:
   Pagatavo smilšu mīklu. Mīklu izrullē un noklāj ar iebiezināto pienu. 
No viena gala sāk rullēt mīklu līdz pat beigām, veidojot tādu kā desiņu.
Šo desiņu griež gabaliņos (ja slikti griežas, mīklu uz laiku var ielikt ledusskapī). Cepumus liek uz cepampapīra, cep cepeškrāsnī 180 vai 200 grādos, līdz tie paliek gaiši brūni.

2 komentāri

  1. Mmm… ņam, ņam. Es gliemezīšus taisu no kārtainās mīklas uzkaisu rozīnes, cukuru un kanēli un tad sarullēju.

  2. Mmm, tavs variants arī noteikti ir garšīgs. Pamēģināšu.🙂

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s