Man ne īpaši garšo omletes, ceptas vai vārītas olas. Tomēr no šādas omletes es gan neatsakos. Un ticiet man- tā ir ne tikai ļoti pievilcīga, bet arī garšīga. Piedevām, viegli pagatavojama un sātīga maltīte.
Nepieciešamās sastāvdaļas (2 porcijām):
- 4 olas
- ķiršu tomātiņi
- 1/2 iepakojums mocarella
- sāls, pipari vai citas garšvielas
- baziliks (svaigs vai kaltēts)
- eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Ķirštomātiņus nomazgā, pārgriež uz pusēm. Mocarellu sagriež vai saplucina gabaliņos.
- Olas sakuļ ar sāli un pipariem, var pievienot citas iecienītās garšvielas.
- Sakultās olas lej uz uzkarsētas pannas, virsū kārto tomātiņus, sieru un baziliku. Man šoreiz bija kaltētais baziliks, ar svaigo, protams, būtu garšīgāk.
- Kad viena puse apcepusies, omleti griež otrādi un pacep vēl mazliet. Pirms apgriezšanas sadalīju omleti četrās daļās, lai neizjūk.
- Gatavs! Konkrētais variants no četrām olām tapa divām personām, bet olu skaitu droši var pamainīt. Tomātus un sieru arī izvēlaties pēc ieskatiem.
*Foto personīgie
mm izklausās garšīgi, tagad zinu ko rīt gatavot brokastīs..vienīgais, cik saprotu, tad pienu vispār nevajag liet klāt, ja? 🙂 un paldies par recepti
Neesmu ceptu olu un omlešu cienītāja, bet šāda man garšo. 🙂
Es pienu neleju, bet, ja vēlies, to var arī darīt.