Auzu pārslu cepumi tiek uzskatīti par veselīgiem. Šī diemžēl nav tā veselīgākā recepte, bet ļoti garda gan. Cepumi sanāk viegli, mutē kūstoši. Šokolāde kombinācijā ar žāvētām dzērvenēm garšo ļoti labi. Kombinācijā ar garšīgu dzērienu un labu grāmatu būs vienkārši ideāli!
Nepieciešamās sastāvdaļas (28 vidēji cepumi):
*180g sviests
*100g brūnais cukurs
*1 liela vai 2 mazas olas
*šķipsniņa sāls
*1/2 tējk. kanēlis
*1 tējk. vaniļas cukurs
*1/2 tējk. cepamais pulveris
*150g pilngraudu auzu pārslas
*50g tumšā šokolāde
*70g žāvētas dzērvenes
*190g pilngraudu auzu milti
Pagatavošana:
Šokolādi sakapā nelielos gabaliņos. Dzērvenes noskalo, ja vēlas, sagriež mazliet smalkāk.
Ar mikseri sakuļ sviestu, turpinot kulšanu, pakāpeniski pievieno cukuru. Pievieno olu, sakuļ. Pieber sāli, kanēli, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisa. Vienmērīgi iemaisa auzu pārslas, šokolādi un dzērvenes. Pievieno miltu un ar karoti (vai labāk ar rokām, jo masa būs ļoti bieza) miltus iemaisa mīklā.
Uz cepamās pannas izklāj cepampapīru. Veido apaļas bumbiņas, kuras novieto atstatus vienu no otras (cepšanās laikā tās uzpūtīsies). Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 15min.
Lietainā laika mudināta, izmēģināju (sen jau negaršo veikala). Sanāca labi, mana cepumu kaza grauž gardu muti 🙂 Paldies par recepti!
Priecājos, ka izdevās garšīgi. Es labprāt arī tagad tādus uzēstu. 🙂
Man arī sanāca ļoti garšīgi! Es gan nepieliku dzērvenes, un šokolādi nevis ieliku iekšā, bet apsmērēju, kad bija jau izcepti 🙂 Paldies par šo supero recepti, jo šķiet, ka pirmo reizi iznāca kraukšķīgi auzu cepumi 😉