Recepte- Musli batoniņi

Nepieciešamās sastāvdaļas:

*240 g žāvētu ogu (izmantoju rozīnes un žāvētas dzērvenes);

*40 g riekstu (izmantoju mandeles un indijas riekstus);

*40 g sēkliņu (izmantoju  saulespuķu sēklas, linsēklas, sezama sēklas, ķirbju sēklas);

*40 g auzu pārslu;

*25 g sviesta;

*3 ēd.k. medus;

*1 ēd.k. citrona sulas.

Pagatavošana:

Žāvētos augļus aplej ar verdošu ūdeni, uz pāris minūtēm atstāj mērcēties. Riekstus un izmērcētos augļus smalki sakapā ar nazi.

Nelielā katliņā izkausē medu un sviestu, nedaudz atdzesē. Katliņa saturu pievieno sasmalcinātajiem riekstiem un ogām, pievieno arī auzu pārslas, sēkliņas un citrona sulu. Visu kārtīgi samaisa.

Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru, visu masu liek uz pannas, ar nazi izlīdzina un pieplacina, veidojot taisnstūra formu. Liek iepriekš uz 160 grādiem uzkarsētā krāsnī ~30 minūtes.

Kad panna izņemta no krāsns, to atstāj atdzist. Atdzisušu masu griež vēlamās formas gabaliņos. Iesaku batoniņus ietīt cepamajā papīrā, lai tie labāk turētos kopā. Batoniņus liek ledusskapī, lai sacietē.

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s