Recepte- Plūmju kūka

WP_20160821_006

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 500 g plūmju (aptuveni)
  • 175 g mīksta sviesta
  • 175 g brūnā cukura (demerera)
  • 3 olas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 175 g miltu
  • 50 g tumšās šokolādes
  • 50 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana:

Piecas plūmes atliek malā, pārējās sagriež smalkos gabaliņos. Cepeškrāsni sasilda līdz 160 grādiem.

Sviestu saputu ar cukuru, putojot pa vienai pievieno olas. Iesijā miltus un cepamo pulveri, visu viegli samaisa. Pievieno mandeļu skaidiņas (var būt veselas vai viegli sakapātas), smalki sakapātu šokolādi un sagrieztās plūmes, kārtīgi samaisa mīklu. Apaļā veidnē ar noņemamām malām ieklāj cepamo papīru vai to ietauko ar sviestu (manas veidnes diametrs 26 cm). Mīklu lej veidnē, pa virsu kārto atlikto plūmju pusītes.

Veidni liek sakarsētajā cepeškrāsnī, cep aptuveni 50 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu. Pirms izņemšanas no veidnes, kūku nedaudz atdzesē.

 

 

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s