RECEPTE- Biezpienmaize

Tāpat kā šī ĀBOLMAIZE, arī biezpiena plātsmaize ir viena no latviešu virtuves klasikām. Šo konkrēto recepti esmu atzinusi par vislabāko. Un tā ir ļoti viegli pagatavojama, nav pat nepieciešams gatavot mīklu, tās vietā tiek izmantotas drumstalas. Man vislabāk garšo maigas un krēmīgas biezpienmaizes, kurās nav jūtami biezpiena graudiņi. Šeit nu jāuzteic mans nesenais atklājums- plātsmaižu biezpiens, bet izmantot var arī ricottu vai jebkuru iemīļoto biezpienu.


Nepieciešamās sastāvdaļas:
Drumstalām:
*200g sviests (istabas temperatūrā)
*150g cukurs
*300g milti
*2 strīķētas tējk. cepamais pulveris
Pildījumam:
*1kg biezpiens
*6 olas
*150g cukurs
*3 ēd. k. kartupeļu ciete
*4 tējk. vaniļas cukurs
*4 ēd. k. skābais krējums


Pagatavošana:
   Sāk ar drumstalu gatavošanu. Ar pirkstu galiem sviestu saberž ar cukuru. Kad tas izdarīts, pievieno miltus un cepamo pulveri. Tos tādā pašā veidā saberž ar sviestu, iegūstot drumstaliņas.
   Kamēr tiek gatavots pārējais, drumstalas ievieto ledusskapī. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180C grādiem. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumiem lielā bļodā pievieno biezpienu, kārtīgi samaisa. Pievieno cukuru, cieti, vaniļas cukuru un krējumu. Samaisa. Citā bļodā saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Baltumus iecilā biezpiena masā.
   Cepamo pannu izklāj ar cepampapīru. Virsū liek 2/3 no drumstalām, tad biezpiena krēmu un pa virsu atlikušās drumstalas. Cep 180 grādos apmēram 40 minūtes. Kad plātsmaize padzisusi, sagriež gabaliņos. 

*Foto personīgie

17 komentāri

  1. Malacis :)Tās vienkāršākās receptes ir viss labākās, un Tavā gadījumā šī maizīte izskatās debešķīgi 🙂

  2. Kas ir strīķēts? 😦 "2 strīķētas tējk. cepamais pulveris"

    1. Irita · · Atbildēt

      Tiešām mēli var norīt😋paldies super recepte!👍🥰

    2. Irita · · Atbildēt

      Tiešām mēli var norīt😋paldies super recepte!👍🥰

  3. Tas domāts bez kaudzes. 🙂 Ja pieliks mazliet vairāk vai mazāk, nekas slikts jau nebūs.

  4. Karīna · · Atbildēt

    Fantastiski garšīgi sanāca, super, paldies par recepti. Baiga ņamma. Vienīgi, man kaut kā bija žēl likt 6 olas, pieliku klāt tikai 3. ;). Par laimi, arī ar tām acīmredzot pietika.

    1. Jauki, ka viss izdevās. 🙂 Vai arī ar 3 olām plātsmaize sanāca gaisīga un pildījums labi turējās kopā?

  5. zazī · · Atbildēt

    Nu ļoti garda!!! Arī es izmantoju tikai 3olas un bija pilnīgi pietiekami. Izmantoju 1/2 riccotu un 1/2 pparasto paciņbiezpienu. Rezultātā – visi slavēja nenoslavēdami. 🙂 Paldies!

    1. Prieks, ka izdevās un garšoja arī citiem. 🙂

  6. Gunārs · · Atbildēt

    Paldies par recepti,garšīgi 🙂

  7. Burvīga biezpienmaize . Es gan liku visas sastāvdaļas tieši kā receptē. Un viss izdevās 🙂 – ar pirmo piegājienu. Paldies !

  8. nu vienreizēji ! vienkārši un skaidri- un viss izdodas :D:D, paldies par recepti !

  9. Everita · · Atbildēt

    Ļoti garda biezpienmaize!!!!

  10. Loti garsiga biezpienmaize super

  11. Inese · · Atbildēt

    Evija, malacis! Biezpienmaize superr!!!

  12. Paldies par receptīti! Nu jau kādu pusgadu mūsmāju mīļākais biezpienmaizes variants. (Mēs tikai taisām proporcionāli vairāk drumstalas, bet tas jau gaumes jautājums).

  13. Reizēm sanāk nopirkt uz akcijām biezpienu ar rezervi. Kad termiņš iet uz beigām, biezpienmaize ir labākais veids, kā to izlietot. Izmēģināšu tavu recepti.

Komentēt rakstu