RECEPTE- Cepumu mājiņas

Laikam pirmā kūka, kuru es pati pratu pagatavot bija biezpiena kūka ar “Selgas” cepumiem. Sākumā palīdzēju mammai, vēlāk jau ar māsu gatavojām pašas. Tas bija īsts bērnības gardums! Lai gan tagad gatavoti tik daudz interesanti gardumi, šis našķis man garšo joprojām.

Un kurš gan no mums nav ēdis “Selgas” biezpienkūku vai biezpiena mājiņas? Lai gan recepte ļoti vienkārša un noteikt gatavota katrās mājās, tomēr izlēmu padalīties ar visvienkāršāko cepumu mājiņu variantu. Tas tā, ja nu kāds par tādām piemirsis vai nezina, kā tad īsti tās gatavo. Šoreiz padalīšos ar diviem variantiem. Abi ir pilnīgi identiski, tikai vienam tiek izmantoti mini, bet otram- klasiskie “Selga” cepumi. Un tā kā pašlaik ārā tāds ziemīgs pavasaris, noformējumi diezgan piemēroti- ziemas un pavasara namiņi. 🙂

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 1 paciņa biezpiens (180g vai 200g)
  • 150ml saldais krējums (var likt arī visus 200ml)
  • cepumi (“Selga” klasiskie vai mini)
  • 4-5 marmelādes gabaliņi (labāk ņemt kādu dabīgāku, bet man šoreiz bija “Laimas”)
  • cukurs pēc garšas (parasti cenšos likt pēc iespējas mazāk)

Pagatavošana:

Marmelādi sagriež mazos gabaliņos. Saldo krējumu un cukuru sakuļ, līdz veidojas putukrējums. Biezpienu saspaida vai izberž caur sietu, iecilā putukrējumu. Putukrējuma- biezpiena masai pievieno marmelādi, viegli samaisa, lai masa būtu viendabīga.

Ņem cepumu, uz tā uzliek pildījumu un no sāniem liek klāt vēl divus cepumus, veidojot mājiņu kā attēlos. Kad mājiņas gatavas, tās uzliek uz šķīvja, pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī. Līdzko cepumi palikuši mīksti, kūciņas gatavas un var ķerties pie ēšanas.

Ieteikumi:

Protams, pildījumu var gatavot dažādi. Biezpienam var pievienot ogas, sagrieztu vai putriņā saspaidītu banānu un vēl daudz ko. Pirms pildījuma likšanas cepumu var noklāt ar ievārījumu. Gatavās mājiņas var pārklāt ar kausētu šokolādi. Vārdu sakot, variantu ir daudz, šoreiz padalos ar klasiskāko.

Ar šo pildījuma daudzumu pietiek veselai paciņai ‘Selga” mini cepumiem, kāda karotīte pat paliek pāri. No klasiskajiem cepumiem būtu jāsanāk 6 mājiņām, bet tā kā paciņā 18 cepumu vietā ir 17, tad es uztaisīju 4 mājiņas un pārējo masu ieliku starp pāri palikušajiem cepumiem, sanāca saldie sendviči.

P.S. Kāds nav informēts, kas “Laimai” tas par joku? Uz paciņas rakstīts 180g  un viena cepuma svars 10g, bet iekšā tikai 17 gab. Un nē, man nepagadījās brāķis, tāds joks jau sen novērots.

Viens komentārs

  1. Paldies, ka padalījies! 🙂 Dzirdējusi par šo gardumu emsu, bet gatavojusi nekad! Ģimenē tādus netaisījām! 😦

Komentēt rakstu