RECEPTE- Svaigie biešu- burkānu salāti

Grāmatā “Ēd, lai būtu jauns!” bietes tiek minētas kā viens no labākajiem produktiem. Agrāk bietes ēdu diezgan reti, bet tagad tās man ir ļoti iegaršojušās. Tvaicētas, vārītas, ceptas un svaigas bietes var ēst visdažādākajās ēdienu kombinācijās. Svaigas bietes agrāk nebiju ēdusi, bet šajā pašā grāmatā atradu ļoti vienkāršu recepti, rezultāts iznāca varen garšīgs un noteikti tiks gatavots bieži. Salātu garša ir ļoti svaiga un saldena.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 1 biete
  • 1 burkāns
  • 1 ābols
  • 1/2 apelsīns
  • daži pilieni aveņu etiķa

Pagatavošana:

Burkānu un bieti nomizo un sarīvē uz kartupeļu rīves. Ābolu nomizo, izņem serdi un sagriež plānās šķēlītēs. Visu samaisa kopā, pievieno sulu no pusapelsīna, dažus pilienus aveņu etiķa. Samaisa un salāti gatavi!

Ātri, vienkārši un garšīgi. Neatceros, kāda mērcīte tika izmatota oriģinālreceptē, bet apelsīna un aveņu etiķa kombinācija bija perfekta. Protams, aveņu etiķi vai apelsīna sulu var aizstāt ar ko citu vai nepievienot vispār. Ja vēlas, var pievienot kādas garšvielas.

3 komentāri

  1. Izklausās gardi, rīt noteikti pamēģināšu! 🙂 Man tikai jautājums, kad ir gardāk, tieši ļoti svaigi, vai ievilkušies?

    1. Pamēģini gan. 🙂 Protams, svaigi ir gardāki, bet labi garšo arī nākamajā dienā.

      1. Vakar starp citu pamēģināju! 🙂 Ļoti garšīģi, tikai man kā praktiskajam latvietim, mājās diemžēl nav plaukta ar dažādiem etiķiem (ābolu, aveņu, un citu). Tādēļ piepilināju parasto un izspiedu virsū sulu no pusītes citrona. Tā kā kādu laiku jau esmu uz diētas un cenšos veselīgi ēst, pietam dzīvoju ar fitnesa trenneri, kura ir arī uztura specialists, zinu, ka organisms vērtīgas vielas un vitamīnus no dārzeņiem uzņem tikai tad, ja tie sajaukti ar eļļu. Piepilināju nedaudz olīveļļas. Starp citu zināji, ka mājas spiestai burkānu sulai arī ir nedaudz eļļa jāpievieno, citādi, organisms tikai filtrēs sulu, nevis uzņems no tās vērtīgas vielas! 🙂

        Paldies par šo recepti! 🙂

Komentēt rakstu