Grāmata- “Našķi dāvanām. Ar mīlestību gatavoti”

Naski_davanam-664x844[1]

Izdevniecība “Lauku Avīze”, 2017, 240 lpp.

Vēl neesi sagatavojis Ziemassvētku dāvanas saviem tuviniekiem? Tad man tev ir dažas idejas. Ja meklē dāvanu kādam, kuram patīk rosīties virtuvē, laba ideja varētu būt izdevniecības „Lauku Avīze” sērijas „Ātri, lēti, gardi” grāmatiņa “Našķi dāvanām. Ar mīlestību gatavoti”. Savukārt, ja tas, kuram patīk gatavot ēst, esi tu pats, tad šajā grāmatiņā atradīsi lieliskas idejas dāvanām, kuras pagatavot virtuvē.

Šajā grāmatā atrodamas receptes dažādu cepumu, kūciņu, uzkodu, konfekšu pagatavošanai, kā arī atsevišķas nodaļas veltītas arī ievārījumu, želeju un kompotu gatavošanai. Lielisks veids, kā padarīt dzīvi saldāku sev un citiem. Protams, saldumi un veselīgs dzīvesveids nav tās lietas, starp kurām vilkt vienādības zīmi. Bet ja mēs salīdzinām veikalos nopērkamos saldumus ar tiem, ko gatavojam paši un kuros izmantojam kvalitatīvas sastāvdaļas, uzvaras laurus viennozīmīgi plūc pašgatavotās lietas. Salda garša bieži vien spēj radīt prieku, tādēļ neliegsim to sev un dalīsimies tajā ar citiem!

Grāmatas ievadā lasītājs tiek iepazīstināts ar lietderīgiem padomiem saldumu gatavošanā. Šeit iespējams uzzināt labus padomus konservēšanas jomā, pastāstīts, kādi sagatavošanas darbi tai jāveic, kāda ir pareiza temperatūras izvēle un kā uzglabāt gala produktu, lai tas nesabojātos. Noderīgas ir arī idejas, kā uzglabāt un iesaiņot dažāda veida konfektes, cepumus, uzkodas u.c. produktus, kuru receptes atrodamas grāmatā.

Jāatzīst, ka grāmata ir ļoti sievišķīga un skaisti noformēta. Receptes grāmatā apkopotas sešās sadaļās. Katrai receptei norādīts pagatavošanas laiks, sastāvdaļu daudzums, porcijas lielums, receptes papildinātas ar gaumīgām fotogrāfijām. Dažas receptes papildinātas ar padomiem, kur atrodami kādi ieteikumi papildus variācijām.

Šai mazajai recepšu grāmatiņai ir liels potenciāls daudzu cilvēku iepriecināšanai. Šo prieku rada gan saldumi, gan dāvināšanas prieks. Lai izdodas kādu iepriecināt!

Grāmata saņemta no izdevniecības “Lauku Avīze” apmaiņā pret godīgu atsauksmi.

5 komentāri

  1. Saņēmu šādu dāvanā- esmu jau izmēģinājusi konfekšu recepti un esmu gatava pārsteigt ciemiņus Vecgada vakarā 😛

  2. Elza, kā izdevās konfektes? Cik kopumā receptes ir apkopotas?

  3. Cik lieliska grāmata, tieši tuvojās manas mammas dzimšanas diena, viņai ļoti patiks. Paldies par šo rakstu, citādi nemaz nezinātu šādu grāmatu!

  4. visvaldis123 · · Atbildēt

    Fantastiski iedvesmojoša grāmata!

    Iesaku ieskatīties arī te- https://www.manaslecas.lv/lv/acuvue-oasys-1day/

Komentēt rakstu