Tējas pauze- ingvers

Attēls ņemts ŠEIT.

    Beidzot ir pienākusi kārtīga ziema. Un bieži vien, lai sasildītos, mēs iedzeram kādu karstu dzērienu. Tā var būt tēja, kafija, karstā šokolāde vai jebkas cits. Viens no maniem favorītdzērieniem ir ingvera tēja. Tā kā ingveram ir diezgan specifiska garša, katram tā negaršos, bet to pamēģināt noteikti iesaku. Šeit es ielikšu trīs dažādus ingvera tējas pagatavošanas veidus. Varbūt kāds no tiem garšos arī tev.

Attēls ņemts ŠEIT.
   Ingvers, precīzāk tā sakne, ir garšaugs, to var izmantot gan kā garšvielu, gan kā ārstniecības augu. Šai saknei tiek piedēvētas ļoti daudz labu īpašību. Tā stimulē gremošanu un attīra organismu no toksīniem, vairo enerģiju un uzlabo veselību. Ingvera tēju ir labi lietot saaukstēšanās gadījumos. Ingvera dzēriens sasilda, stimulē asinsriti un paaugstina organisma spēju pretoties infekcijām. Vienvārdsakot- īsta brīnumdzira.
   Lai gan šai saknei ir tik daudz labu īpašību, to nevajadzētu lietot diendienā. Kā saka- kas par daudz, tas par skādi. Ingvera tēju vari palietot nedēļu, tad kādu laiciņu atpūtināt organismu un lietot to atkal.
   Šīm „receptēm” daudzumus pierakstīšu aptuveni, t.i. tādus, kā izmantoju es. Tomēr ikvienam tie būs atšķirīgi un ar garšu nebaidieties variēt. Ingveru parasti izmantoju trijos veidos- sagrieztu ripiņās, sarīvētu vai smalki sagrieztu. Un vienu krūzi parasti lieku divas ripiņas ingvera.

*Ingvers+citrons+medus
Attēls ņemts ŠEIT.

   Šis ir visklasiskākais ingvera tējas pagatavošanas veids. Es uz vienu krūzi izmantoju divas ingvera ripiņas, vienu šķēli citrona un pustējkaroti medus, pārleju visu ar karstu ūdeni.Tā kā man negaršo saldi dzērieni, tad medu mēdzu likt maz, reizēm nelieku vispār. Tomēr, ja tev garšo salda tēja, liec medu tik, cik vēlies, bet atceries, ka ingvera dzērienam jābūt nedaudz sīvām nevis pārsaldinātam.  Man šis ir mīļākais ingvera dzēriens un arī manās mājās un paziņu lokā tas tiek lietots visbiežāk.

*Ingvers+kanēlis+kardamons
Attēls ņemts ŠEIT.

   Pēc receptes dzērienam būtu vajadzīga 1 tējkarote rīvēta ingvera, 1 tējkarote malta kanēļa un šķipsniņa kardamona. To visu pārlej ar karstu ūdeni. Ja man ir slinkums rīvēt ingveru, lieku ingvera ripiņas. Kanēli parasti nepievienoju maltu, bet gan nelielu gabaliņu no kanēļa standziņas, jo maltais ūdenī nešķīst un man nepatīk, ka kaut kas tur peld pa virsu. Kardamons jāpievieno ļoti maz un arī ar kanēli nevajadzētu pārcensties. Dzēriens garšīgs, noteikti garšos kanēļa cienītājiem.

*Ingvers+apelsīns+medus+kanēlis

Attēls ņemts ŠEIT.
  Ingveru sagriež ripiņās vai gabaliņos, pievieno apelsīna miziņu (tā var būt rīvēta vai vienkārši sagriezta), medu un nedaudz kanēli. Arī šim dzērienam labāk pievienoju mazu gabaliņu no kanēļa standziņas. Dzēriens ļoti maigs un garšīgs. Apelsīna miziņa piešķir ļoti svaigu garšu.

3 komentāri

  1. Trešo versiju labprāt izmēģināšu!Pieliku grāmatzīmēs!

  2. Ceru, ka garšos!🙂

  3. Bļin, jaiegādājas beidzot klade, kur pierakstīt labākās receptes!🙂

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s