RECEPTE- Sāļie siera mafini


Pirmo reizi cepu sāļos mafinus un izdevās ļoti garšīgi. Šie mafini labi garšo, pārsmērēti ar svaigo vai biezpiena sieru, piemēram, ŠO.



Sarežģītība-vidēja
Izmaksas-vidējas



Nepieciešamās sastāvdaļas:
*450g milti
*1tējk. sāls
*1,5tējk cepamais pulveris
*1/4tējk sodas
*80-100g ciets siers
*2 olas
*400ml kefīrs
*3ēd.k. olīveļļa
*zaļumi- dilles, baziliks vai kas cits


Pagatavošana:
   Izsijā miltus, tiem pievieno sāli, cepamo pulveri un sodu. Sastāvdaļas samaisa.
   Sieru sarīvē uz vidēji rupjas rīves. Zaļumus sakapā. Gan sieru, gan zaļumus pievieno miltiem. Samaisa.
   Atsevišķā bļodā sakuļ olas, kefīru un olīveļļu. 
   Šķidro masu (olas-kefīrs-olīveļļa) lej pie sausās miltu- siera masas. Abas masas, ļoti viegli maisot, sajauc kopā.
   Gatavo mīklu liek mafinu formiņās un cep līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes.
   Šie mafini labi garšos ar sāļajiem “smērējamajiem” sieriem. Tos var griezt uz pusēm un veidot hamburgeru, liekot vidū tomātu, sieru vai jebko citu. 

 



*Foto personīgie

One comment

  1. Izskatās jau gardi un sātīgi!Būs man jāizmēģina🙂

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s