Ābolu- ogu cepumi

Šoreiz gribu padalīties ar kādu ļoti vienkāršu cepumu recepti. Cepumi sanāk patiešām garšīgi, kā mazas šarlotītes. Es cepumiem pievienoju mellenes, tādēļ izskata ziņā tie nav sanākuši īpaši pievilcīgi, bet tomēr garšu tas nemaina. Ja cepumiem pievienosiet tikai ābolus vai kādas ogas, kas nekrāso mīklu, cepumiņi sanāks smuki zeltaini. 

Sarežģītība- viegla
Izmaksas- vidējas




Nepieciešamās sastāvdaļas:
*4 olas
*120g cukurs
*vaniļas cukurs (var izmantot arī kanēli)
*200g sviests vai margarīns
*250-300g milti
*2tējk. cepamais pulveris
*3 palieli āboli
*ogas (dzērvenes, jāņogas, mellenes vai citas)


Pagatavošana:
   Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Izkausē sviestu.
   Olas sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru vai kanēli. Pievieno izkausēto sviestu un samaisa mīklu. Mīklai piesijā miltus, kas sajaukti ar cepampulveri. Miltus labāk nemērīt, bet pievienot tik daudz, lai mīkla būtu kā biezs krējums. Mīklā iemaisa ābolus, ja vēlas, arī ogas.
   Uz plāts izklāj cepampapīru. Ar karoti mīklu liek uz pannas, apmēram tādā daudzumā kā attēlā, jo cepšanās laikā mīkla izplūdīs. 
   Cepumus cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 175 grādos apmēram 15 minūtes. Kad cepumi gatavi, tiem pāri var pārbērt pūdercukuru. No šāda daudzuma man sanāca divas pannas ar cepumiem.

  



*Foto personīgie.
**Oriģinālrecepte- http://forum.say7.info/topic11551.html

Vēl no mellenēm:
Melleņu plātsmaize/kūka
Ābolu-melleņu pīrāgs

3 komentāri

  1. Lieliska recepte sezonā kad daudz ogas pieejamas!:)

  2. Tas gan, tagad atliek izmantot saldētās. (:

  3. […] līdzīga kēksam, pa virsu āboli un jebkuras ogas (konkrētajā gadījumā- mellenes).     Ābolu- ogu cepumi   Mīksti, ļoti viegli pagatavojami cepumi. Rudenī labu kombināciju veidos āboli kopā ar […]

Leave a reply to Zanda Atcelt atbildi