RECEPTE- Rabarberu- bezē kūka

 
 
Rabarberu laiks tuvojas beigām, tādēļ jāsteidz vēl kaut kas no tiem pagatavot. Šī man izvērtās par eksperimentālo kūku, jo gatavošanas laikā aizpļāpājos un šo to sajaucu, tādēļ nācās pārveidot recepti. Un rezultāts sanāca super labs! Iesaku izmēģināt, jo pagatavošana nemaz nav tik grūta kā varētu likties. 

 
Sarežģītība- vidēji augsta
Izmaksas- vidējas


Nepieciešamās sastāvdaļas:
Izmantotās glāzes tilpums 250ml.
Pamatam:
*1glāze miltu
*1ēd.k. cukua
*100gr sviesta

Vidus daļai:
*3 olu dzeltenumi (baltumus vajadzēs virskārtai)
*1glāze cukura
*2ēd.k. miltu
*šķipsniņa sāls
*130g saldā krējuma
*nepilnas 2 glāzes rabarberu

Virskārtai:
*3 olu baltumi
*1/3 glāzes cukura
*1tējk. vaniļas cukura
*mandeļu skaidiņas pārkaisīšanai

Pagatavošana:
   Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem. Apaļajā veidnē ar noņemamu malu izklāj cepamo papīru. 
   Miltus samaisa ar cukuru. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu. Ar pirkstiem saberž šīs sastāvdaļas. Masu ieliek veidnē un ar rokām izlīdzina, lai veidotos pamatne. Liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 10-15 min.
   Pa to laiku olu dzeltenumus, cukuru, miltus, sāli un saldo krējumu sakuļ ar rokas mikseri. Pievieno sagrieztos rabarberus.
   Kad pamatne pacepusies 10-15 min, izņem veidni un ielej tikko pagatavoto maisījumu. Kūku liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 35-40 minūtes. 
   Olas baltumus puto stingrās putās. Putojot pievieno pa karotei cukuru un vaniļas cukuru (to dara pamazām).
  Kad pagājušas 35-40min., kūku ņem ārā, pārklāj ar putotajiem baltumiem, uzber mandeļu skaidiņas un liek cepties vēl 10 minūtes, līdz virsma kļūst viegli brūna.
   Kūku atdzesē veidnē, griež tad, kad tā jau ir padzisusi.

Secinājumi.
   Kūka sanāca ļoti garšīga un salda. Rabarberi piedod patīkamu skābumiņu. Nākošajā reizē varbūt pat liktu nedaudz vairāk rabarberu vai mazāk cukura vidējā kārtā, bet saldummīļi var neko nemainīt. Pamatne sanāca ļoti laba, tāpat arī virskārta. Ja vēlas, virsū var bērt sasmalcinātus riekstus, kokosriekstu skaidiņas u.c. Arī ar pildījumu var variēt, rabarberus var aizstāt ar kaut ko citu, bet tad gan noteikti jāsamazina cukura daudzums. Kūkas maliņa sanāca nedaudz viļņaina, jo lietoju cepampapīru, bet to var arī nedarīt.

 

 



*Foto personīgie.

8 komentāri

  1. Pacienāsi mani?🙂

  2. Protams! Katram bloga lasītājam pa virtuālajam kūkas gabaliņam.🙂

  3. […] BEZĒ KŪKA AR RABARBERIEM […]

  4. Mmm, šo varētu arī paprovēt uzcept🙂 Izskatās dikti ņammīga.

    1. Elza, ir ir ļoti garšīgi. Ja vien nav bail no bezē, noteikti iesaku pamēģināt.🙂

      1. Nav man bail no bezē😀 Man gan parasti tas nesanāk tāds, kādam tam būtu jābūt, bet garšīgs iznāk vienalga.
        P.S. Ja rabarberu ”krūmu” regulāri izrausta, lai augtu jauni kāti, tad tos var ēst līdz vasaras beigām, jo kātos nepaspēj sakrāties skābe (tā vismaz vēstīja ”Četras sezonas”).

  5. […] Lai nebūtu jāatkārtojas, tad recepte šai supergardajai kūkai atrodama Evijas blogā => šeit. Vienīgais, ko es darīju citādāk – vidusdaļā nedaudz mazāk cukura un vairāk rabarberu […]

  6. […] tā tiek gatavota no rabarberiem, bet tos var aizstāt ar gabaliņos sagrieztiem āboliem.   Bezē kūka   Recepte varētu šķist sarežģīta, bet tā nebūt nav. Arī šeit to gatavoju no rabarberiem, […]

Komentēt rakstu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s